Η πίστα του Nurburgring στη Γερμανία, είναι ο «παράδεισος» των supercars και γενικά των γρήγορων αυτοκινήτων και των λάτρων της αγωνιστικής οδήγησης. Είναι η πιο απαιτητική και δύσκολη παγκοσμίως και δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως «Πράσινη Κόλαση».

Ferrari, Porsche, McLaren και λοιπές εταιρείες, πηγαίνουν εκεί τα μοντέλα τους και ερίζουν για τον καλύτερο χρόνο. Στο Ring ωστόσο, μπορεί να κάνει ορισμένους γύρους και όποιος επιθυμεί με το δικό του αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας Γάλλος όμως, έχει κάνει μέχρι στιγμής τη διαφορά. Ο κύριος δεν έχει στην κατοχή του, ούτε Μ3, ούτε Carrera, ούτε STI, ούτε Type R, ούτε GTI, ούτε κανένα άλλο γρήγορο αυτοκίνητο. Έχει ένα απλό Citroen AX του 1993, με κινητήρα diesel, απόδοσης 52 ίππων!

Αυτός ο άνθρωπος είχε βάλει ως στόχο να κατέβει τα 10 λεπτά σε ένα γύρο στο Nurburgring. Εδώ και χρόνια προσπαθούσε να πετύχει το δικό του ρεκόρ, έκανε σχεδόν 120 γύρους, έσπασε ορισμένα μοτέρ, άλλαξε κιβώτια ταχυτήτων και αμορτισέρ, αλλά τίποτα.

Το Σάββατο, 17 Αυγούστου του 2013, τα κατάφερε. Μπήκε μέσα στο Ring, οδήγησε αλάνθαστα, ξεπέρασε τα όρια του ΑΧ, τα μηχανικά μέρη άντεξαν στις πιέσεις και στη γραμμή του τερματισμού, έγραψε 9:55.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός μάλιστα.. είναι χεράς!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης