Η ιαπωνική εταιρεία πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, υιοθετώντας ένα επαναστατικό σύστημα στο καινούργιο Leaf που «μεταμορφώνει» τον τρόπο που οδηγούμε.

Το νέας γενιάς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 6 Σεπτεμβρίου, εφοδιάζεται με την πρωτοποριακή τεχνολογία e-Pedal. Χάρη σε έναν διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, το σύστημα μετατρέπει το πεντάλ του γκαζιού σε ένα ηλεκτρονικό πεντάλ, επιτρέποντας στον οδηγό να επιταχύνει, να επιβραδύνει και να κινητοποιεί πλήρως το όχημα, χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, η τεχνολογία e-Pedal καταργεί το πεντάλ του φρένου, επιτρέποντας στους οδηγούς να ακινητοποιούν τελείως το αυτοκίνητο ακόμη σε δρόμους με μεγάλες κλίσεις (ανωφέρειες και κατωφέρειες).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Nissan, οι οδηγοί θα μπορούν να καλύψουν το 90% των αναγκών τους με ένα μόνο πεντάλ, καθιστώντας τη διαδικασία οδήγησης πιο συναρπαστική και λιγότερο κουραστική. Σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας και σε μετακινήσεις στην πόλη, δεν θα χρειάζεται πλέον να μετακινούν το πόδι τους από το ένα πεντάλ στο άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυαναμενόμενο Leaf εφαρμόζει το όραμα «Intelligent Mobility» της μάρκας, για τη μετατροπή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία, καθιστώντας τις μετακινήσεις πιο ασφαλείς και ευχάριστες.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης