Στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων, η Ford θα λανσάρει τα πρώτα plug-in hybrid van στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνεργασία με τον φορέα συγκοινωνιών Transport for London (TfL) και την υποστήριξη του Advanced Propulsion Centre που χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση, η «μπλε οβάλ» φίρμα θα προσφέρει σε επιλεγμένες επιχειρήσεις έναν στόλο καινούργιων van που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια.

Τα οχήματα θα εκτελούν 280.000 δρομολόγια μία συνήθη εργάσιμη ημέρα, διανύοντας συνολική απόσταση 13 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στο Λονδίνο, καθώς η εταιρεία επιταχύνει τα σχέδιά της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προγραμματίζοντας την κυκλοφορία 13 νέων, παγκοσμίων plug-in οχημάτων την επόμενη πενταετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford θα προσφέρει 20 PHEV Transit σε μια ευρεία γκάμα εταιρειών με επαγγελματικούς στόλους οχημάτων στη βρετανική πρωτεύουσα, συμβάλλοντας στη βελτίωση του αέρα και ενισχύοντας την παραγωγικότητα των χρηστών σε αστικές συνθήκες. Το project θα ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο και θα διαρκέσει 12 μήνες, πριν επεκταθεί σε διάφορες μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Ο δοκιμαστικός στόλος θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα τηλεματικής για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την οικονομική, λειτουργική και περιβαλλοντική απόδοση των οχημάτων, ώστε να γίνει κατανοητό πώς μπορούν να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Ford είναι η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής που προσφέρει την τεχνολογία PHEV σε αυτό το τμήμα της αγοράς van.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης