Σε μία απίστευτη κίνηση που ανάγκασε αντιπάλους και θεατές να σηκωθούν όρθιοι και να τον χειροκροτήσουν προχώρησε αναβάτης στο Πρωτάθλημα Superbikes της Βρετανίας.

Ο παγκόσμιος τίτλος θα κρινόταν στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Leon Haslam, Shane Byrne και Josh Brookes ήταν έτοιμοι για μία μεγάλη μάχη. Αυτοί οι τρεις, ήταν οι βασικοί διεκδικητές. Στις εξέδρες του Brands Hatch επικρατούσε το αδιαχώρητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας ξεκίνησε, αλλά στον έκτο γύρο ο Haslam έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και προσέκρουσε με σφοδρότητα στα προστατευτικά. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί κάταγμα στον αστράγαλο του αριστερού ποδιού και στον καρπό του δεξιού χεριού.

Ο Byrne εκμεταλλεύτηκε την πτώση και την εγκατάλειψη του συναθλητή και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Την ώρα που μιλούσε στους δημοσιογράφους, έχοντας αγκαλιά την κόρη του, εκτυλίχθηκε μία μεγαλειώδης σκηνή. Ο Haslam πλησίασε υποβασταζόμενος, πήγε προς την πλευρά του αντιπάλου, τον συνεχάρη και αγκαλιάστηκαν.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα μάτια όλων, οι οποίοι χειροκροτούσαν παρατεταμένα. Μία υψίστης σημασίας κίνηση που δικαιώνει τον αθλητισμό, το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης