Στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού επιστρέφει όπως όλα δείχνουν η Τουρκία, με τους γείτονες να ενεργούν αστραπιαία και να επιτυγχάνουν καταρχήν συμφωνία με τους εκπροσώπους της Liberty Media.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, υποδέχθηκε ο ίδιος τον νέο ισχυρό άνδρα της F1, Chase Carey, στο προεδρικό παλάτι, στην Άγκυρα. Οι Τούρκοι είχαν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες παρασκηνιακά και έπεισαν τον άνθρωπο που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ να ταξιδέψει έως την χώρα τους και να συνομιλήσουν.

Στη συνάντηση, παρευρέθησαν επίσης, ο υπουργός αθλητισμού, Akif Cagatay, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, Serkan Yazici και φυσικά, ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της πίστας της Κωνσταντινούπολης, Vural Ak.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύριος Ak, δήλωσε πως υπάρχει συμφωνία για να επιστρέψει η Τουρκία στο καλεντάρι του πρωταθλήματος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. «Είχαμε μία συνάντηση στην Άγκυρα, ανάμεσα στον πρόεδρό μας και τον Chase Carey της Liberty Media, τον οποίο προσκάλεσα προσωπικά. Αυτό που μπορώ να πω, είναι πως όλα πήγαν καλά και έχουμε καταρχήν συμφωνία. Τα συμβόλαια όμως δεν έχουν υπογραφεί».

Θυμίζουμε πως, το Istanbul Park μπήκε στο καλεντάρι το 2005. Σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα, Hermann Tilke, και διέθετε τότε την καλύτερη στροφή του πρωταθλήματος, την Κ8. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν επτά Grand Prix, με το τελευταίο να γίνεται το 2011. Η Τουρκία αποχώρησε για οικονομικούς λόγους.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε σχεδιάζουν να επιστρέψουν οι Τούρκοι στην F1, ούτε πόσο θα κοστίσει το εγχείρημα. Θυμίζουμε πως, το 2018 αποχωρεί η Μαλαισία και επιστρέφουν Γαλλία και Γερμανία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης