«Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΑΚΕΛ» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε την αποτίμηση από την Κεντρική Επιτροπή των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Μαΐου, στις οποίες τα ποσοστά του κόμματος μειώθηκαν στο 25,7% (-7,1%).

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «ο κόσμος τιμώρησε το κόμμα με την αποχή του, γιατί δεν βρήκε το αποκούμπι που έψαχνε στα προβλήματά του». Επίσης, ανέφερε ότι, σύμφωνα με την Κ.Ε., το κεφάλαιο «διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια επηρέασε αρνητικά την κρίση πολλών, ενώ το ΑΚΕΛ έχασε το ηθικό πλεονέκτημα που είχε διαχρονικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρ’ όλη την ειλικρινή μας προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε και να πατάξουμε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής, αποτύχαμε να πείσουμε ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι» επεσήμανε.

Παράλληλα, σημείωσε πως αδυναμία υπήρξε και στο ψηφοδέλτιο, καθώς δεν ήταν τόσο πλατύ όσο θα έπρεπε, ενώ ζημιογόνος κατά την Κεντρική Επιτροπή ήταν και ο παραγοντισμός υποψηφίων. Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε την ανανέωση στελεχών και τη σύσταση ειδικής ομάδας, που θα μελετήσει προτάσεις και δράσεις για ενίσχυση της συμμετοχής των νέων. «Δεν θέλουμε ένα ΑΚΕΛ γερασμένο» ανέφερε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, αλλά θέλουμε να «είναι η φωνή των νέων ανθρώπων».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης