Η πρώτη διανυκτέρευση σε κυπριακό Μουσείο πραγματοποιήθηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη -στο πλαίσιο των εορτασμών για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Τα παιδιά έζησαν με ενθουσιασμό την πρωτόγνωρη για εκείνα εμπειρία. Έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαΐου στην Πινακοθήκη, ετοίμασαν τα «κρεβάτια» τους και μετά περιηγήθηκαν από τις Εκπαιδευτικές Λειτουργούς στους εκθεσιακούς χώρους για να γνωρίσουν το περιβάλλον. Παράλληλα, έγινε η απαραίτητη παρουσίαση των σχετικών όρων και κανονισμών ασφαλείας του κτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το δείπνο στο εστιατόριο Πινακοθήκη, ακολούθησε κυνήγι θησαυρού εμπνευσμένο από τις Συλλογές. Τα παιδιά είχαν μια πρώτη επαφή με τον θαυμαστό κόσμο της Ευρωπαϊκής Τέχνης, που τους κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον, όπως προέκυψε και από την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε. Πριν να κλείσουν τα φώτα, η βραδιά ολοκληρώθηκε με προβολή ταινίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιβάλλον διήγειρε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και το επόμενο πρωί -μετά από ένα απολαυστικό πρόγευμα και λίγο προτού αποχωρήσουν οι μικροί φίλοι του μουσείου φιλοτέχνησαν δικές τους κατασκευές.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης