Η Λευκωσία λαμβάνει αποφάσεις στη βάση δεδομένων και όχι εκτιμήσεων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας την εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών τον Μάιο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι μόνον αν η Τουρκία δεν ανανεώσει τη Navtex, όπως εκτιμούν τα Ηνωμένα Έθνη, θα πρέπει να αναμένεται επανέναρξη των συνομιλιών εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου. Επίσης, τόνισε ότι επιθυμία της Ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την εισήγηση Έρογλου για πραγματοποίηση της πρώτης συνάντησης στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπέδειξε ότι το Κυπριακό «δεν θα επιλυθεί μέσα από επικοινωνιακά παιγνίδια, αλλά μέσα από τις διαπραγματεύσεις». Εάν και εφόσον επαναρχίσουν οι συνομιλίες, είπε, αυτό θα γίνει στην Κύπρο.

Σε σχέση με τη διασύνδεση του Κυπριακού με το φυσικό αέριο που επιχείρησε ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα τερματισμού των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν μπορούμε, σημείωσε, «να βάζουμε στο ίδιο καλάθι τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας με τις καθ΄ όλα νόμιμες ενέργειες της Λευκωσίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης