Απειλητικά μηνύματα δέχθηκε στο κινητό της χθες η αδερφή 43χρονου μοναχού, οι γονείς της οποίας κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Μητροπολίτη Αθανάσιου, του ηγούμενου Επιφάνιου, της Μονής Μαχαιρά, της Εκκλησίας της Κύπρου και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για «πράξεις και παραλείψεις τους».

Η μητέρα του μοναχού βρέθηκε σήμερα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, στο πλαίσιο της ακρόασης. Όπως είπε η ίδια, η οικογένεια της διαλύθηκε και μαζί με αυτή καταστρέφεται και η ζωή της κόρης της, η οποία από χθες δέχεται απειλητικά μηνύματα στο κινητό της και μάλιστα επώνυμα, του τύπου «είσαστε δαίμονες, δεν είστε της εκκλησίας», σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον Φιλελεύθερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του 43χρονου μοναχού υποστηρίζουν ότι ο γιος τους εγκλωβίστηκε από τους εναγόμενους και μετετράπη σε ένα άβουλο ον στα χέρια τους, με αποτέλεσμα να παρατήσει τις σπουδές του για τον μοναχισμό.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, Μάριος Χαρτζιώτης, ανέφερε στη μητέρα ότι ο Σύνδεσμος Κυπρίων Ορθοδόξων Μοναχών, που είναι ο αντίστοιχος του Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων Μοναχών, στον οποίο η μητέρα είναι μέλος, αποτελείται από 470 μέλη, τα οποία όπως υποστήριξε, έχουν την ακριβώς αντίθετη άποψη από την ενάγουσα, αφού έχουν άριστες σχέσεις με τις Μονές, που εγκαταβιούν τα παιδιά τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρτζιώτης είπε ότι πολλά από τα μέλη αυτού του Συνδέσμου έχουν παιδιά σε μοναστήρια, που είναι υπό την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Αθανασίου και οι σχέσεις του είναι άριστες, για να διερωτηθεί στη συνέχεια αν το πρόβλημα της ίδιας βρίσκεται κάπου άλλου και αν την προβληματίζει το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι, σε αντίθεση με την ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Τι με ενδιαφέρει αν οι άλλοι είναι ευτυχισμένοι. Εμένα το δικό μου παιδί με ενδιαφέρει. Το παιδί μου καταστρέφεται. Κατέστρεψαν την οικογένεια μου. Τη διέλυσαν. Κατέστρεψαν τη ζωή της κόρη μου, η οποία από χθες δέχεται απειλητικά μηνύματα ότι είμαστε δαίμονες, ότι δεν είμαστε της εκκλησίας. Και επώνυμα μηνύματα”, είπε.

Ο δικηγόρος του Μητροπολίτη Λεμεσού υπέβαλε στη μητέρα του μοναχού, ότι όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας της και εμμονές της ίδιας, με την ενάγουσα να επαναλαμβάνει ότι αποτάθηκε σε ειδικούς, οι οποίοι δεν διέγνωσαν κάτι τέτοιο.

Σε ό,τι αφορά στην απομάκρυνση του γιου της από την οικογένεια, ο κ. Χαρτζιώτης υπέβαλε πως αυτό θα έκανε κάθε παιδί, που βλέπει τη μητέρα του να τον ρεζιλεύει στα δικαστήρια και στον Τύπο.

Η μητέρα απάντησε στο δικαστήριο ότι η ίδια με αυτές τις ενέργειες προσπαθεί για το αντίθετο, δηλαδή να φέρει το γιο της κοντά στην οικογένεια, αφού όπως υποστήριξε η προσωπικότητα του έχει διαβρωθεί και “έχει μπει σε ένα λάκκο, από όπου μόνο η μάνα του μπορεί να τον τραβήξει”.

“Ο γιος μου δεν έχει τη δύναμη να φύγει. Είναι εγκλωβισμένος μέσα στο φόβο και στην ανασφάλεια. Του έχουν διαβρώσει την προσωπικότητα”, είπε.

Σε ερώτηση του κ. Χαρτζιώτη αν ο γιος της, της έχει πει ποτέ ότι έγινε μοναχός παρά τη θέληση του, η ίδια απάντησε αρνητικά. Επίσης, στην ερώτηση αν της είπε ο γιος της ότι είναι εγκλωβισμένος στο μοναστήρι και δεν μπορεί να φύγει όποτε θέλει, είπε ότι αυτό δεν της το είπε ποτέ, ωστόσο, πρόσθεσε ότι η ίδια το κρίνει από τις ενέργειες του.

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο, όταν ένα άτομο θέλει να πιστέψεις ότι είναι ευτυχισμένο, επιτίθεται και θυμώνει όταν δεν τον πιστεύεις, για να σημειώσει ότι ο γιος της αυτό κάνει, με αποτέλεσμα να τη διώξει κάποιες φορές από το μοναστήρι.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 23 Ιανουαρίου του 2017, στις 10:15.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης