Στην Κύπρο θα βρίσκεται αύριο, Παρασκευή, για σειρά επαφών η Υπάτη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θα γίνει το πρωί δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα έχει το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εξωτερικών, κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη. Θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου, περιφερειακά θέματα και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως γέφυρα μεταξύ της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης, δεδομένων των άριστων σχέσεων που διατηρεί με τις χώρες της περιοχής. Θα συζητηθεί επίσης το Κυπριακό και θέματα τρομοκρατίας.

Η επίσκεψή της θα αφορά και την πρωτοβουλία του Προέδρου της Κύπρου για να κληθούν ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να μιλήσουν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Ευρωπαία αξιωματούχος θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τις Επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Μονγκερίνι θα αναχωρήσει από την Κύπρο την ίδια ημέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης