Την πρώτη της νίκη στο Euro 2016 πανηγύρισε η Βόρειος Ιρλανδία, η οποία επικράτησε της Ουκρανίας 2-0, σε παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου της διοργάνωσης. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν στο 49’ ο Μακ Όλεϊ και στις καθυστερήσεις ο Μακ Γκιν.

Το παιχνίδι διεκόπη για λίγα λεπτά, λόγω χαλαζόπτωσης, ενώ στο 24’ οι φίλοι της Βόρειας Ιρλανδίας χειροκρότησαν και τραγούδησαν για ένα λεπτό στη μνήμη του αδικοχαμένου συμπατριώτη τους που έχασε τη ζωή του πριν από μερικές μέρες στη Γαλλία όταν έπεσε από ύψωμα υπό την επήρεια μέθης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο μέρος δεν είχε καλό ρυθμό και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να πετύχουν σπουδαία πράγματα. Στο 34′ ο Κάθκαρτ απείλησε με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γουόρντ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 42 ο Ντέιβις βρέθηκε σε πλάγια θέση στην περιοχή και σούταρε δυνατά, όμως ο Πιατόφ έκανε τη δύσκολη επέμβαση.

Το σκορ άνοιξε στο 49’, όταν ο Μακ Όλεί με κεγαλιά μετά το φάουλ του Νόργουντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το ματς διεκόπη για μερικά λεπτά λόγω της χαλαζόπτωσης και με την επανέναρξη οι Ουκρανοί απείλησαν με σουτ του Κοβαλένκο στο 71’ και το 77’.

Στις καιθστερήσεις του αγώνα ο Ντάλας δεν μπόρεσε να νικήσει αρχικά τον Πιατόφ, αλλά ο Μακ Γκιν σκόραρε από κοντά και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουκρανία-Β. Ιρλανδία 0-2 (ΕΡΤ1)

Γκολ: 49′ Μακ Όλεϊ, 90′ Μακ Γκιν

Κίτρινες κάρτες: Σελέζνιοφ, Σίντορτσουκ – Γουόρντ, Ντάλας, Έβανς

Κόκκινες κάρτες:

Ουκρανία: Πιάτοφ, Φεντέτσκι, Σεβτσούκ, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Στεπανένκο, Σίντορτσουκ (73′ Γκαρμάς), Κοβαλένκο (84′ Ζιτσένκο), Κονοπλιάνκα, Γιαρμολένκο, Σελέζνιοφ (69′ Ζοζούλια).

Β. Ιρλανδία: Μακ Γκόβερν, Χιουζ, Έβανς, Μακ Όλεϊ, Κάθκαρτ, Ντέιβις, Έβανς (87′ Μακ Νερ), Νόργουντ, Γουόρντ (16′ Μακ Γκιν), Ντάλας, Ουάσινγκτον (84′ Μαγκένις).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης