της Ιουλίας Χαριστού Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Η μεθειονίνη θεωρείται ένα ουσιαστικό αμινοξύ που πρέπει να είναι παρόν στην καθημερινή διατροφή επειδή το σώμα δεν μπορεί να την παράγει, όπως επίσης και άλλα αμινοξέα. Η Μεθειονίνη αποτελεί ένα από τα απαραίτητα θειούχα αμινοξέα και μετατρέπεται στο σώμα σε κυστεΐνη, σε καρνιτίνη, σε γλουταθειόνη, σε ταυρίνη και σε νουκλεϊκά οξέα. Είναι παρούσα σε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λειτουργίες της μεθειονίνης

Μία από τις κύριες λειτουργίες της μεθειονίνης αφορά τη διατήρηση της υγείας του ήπατος.

Η μεθειονίνη χρησιμεύει για τη διατήρηση της υγείας του αίματος στο πλαίσιο του σχηματισμού της αιμοσφαιρίνης και στους ιστούς του σώματος όπως το δέρμα ή τους μυς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικό αμινοξύ στην ανάπτυξη και επιδιόρθωση των ιστών, κυρίως σε περιπτώσεις αθλητικών κακώσεων ή τραυμάτων.

Η μεθειονίνη είναι επίσης σημαντική για το σπλήνα, το πάγκρεας και την λέμφο είναι συνεπώς αναγκαία σε περίπτωση ασθένειας σε αυτά τα όργανα.

Τα κύρια φαγητά, πρωτεΐνη, πλούσια σε μεθειονίνη είναι:

  • γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα
  • αυγά
  • φασόλια, μπιζέλια, το καλαμπόκι, η σόγια
  • κρεμμύδι, σκόρδο
  • κριθάρι, σίκαλη, καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα, φυστίκια
  • μανιτάρια, κολοκύθα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης