Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε το CrossFit έχει ένα τεράστιο εύρος ασκήσεων. Όλες εκτελούνται σε ένα περιβάλλον συνεχώς μεταβαλλόμενο και σε υψηλή ένταση.

Όλοι οι αθλητές μαθαίνουν να εκτελούν ασκήσεις όπως Ολυμπιακές Άρσεις, kettlebell swings, medicine ball clean, gymnastics, μαθαίνουν βασικές αρχές διατροφής και πολλά άλλα πράγματα. Επειδή το CrossFit είναι η επιτομή του Fitness σας παρουσιάζουμε 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε Elite αθλητές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1)Δεξιοτεχνία

Εκτελέστε κάθε επανάληψη σωστά, κάθε φορά. Η δεξιοτεχνία είναι η επιδίωξη της τελειότητας. Γίνετε απαιτητικός με τον εαυτό σας και θα δρέψετε τα οφέλη του CrossFit εξαιρετικά γρήγορα.

2)Συνέπεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σηκωθείτε από το κρεβάτι. Πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Πρέπει να γίνει καθημερινή σας συνήθεια η προπόνησή σας.

3)Ένταση

Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο ξεκούρασης που σπαταλάτε κατά τη διάρκεια του WOD. Όσο λιγότερο ξεκουράζεστε τόσο δυνατότεροι θα γίνετε. Οι χρόνοι θα πέσουν κατακόρυφα και η φυσική σας κατάσταση θα ανέβει στα ύψη.

4) Διατροφή

Να τρώτε αρκετές θερμίδες έτσι ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της προπόνησής σας. Αποφύγετε το αλκοόλ, την ζάχαρη και το άμυλο. Να τρώτε άπαχο κρέας, λαχανικά, φρούτα και καλά λιπαρά. Τα καλά λίπη είναι απαραίτητα και θα τα βρείτε στο αμύγδαλο, στο αβοκάντο, στα ψάρια κ.α. Πετάξτε ότι διατροφικά άχρηστο έχετε στα ντουλάπια σας.

5)Ύπνος

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την αθλητική σας εξέλιξη. Όταν κοιμόσαστε, ο οργανισμός αποκαθίσταται. Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ. 

6)Ξεκούραση

Μην προπονείστε σκληρά καθημερινά. Θα καείτε. Προγραμματίστε μετά από 3 ημέρες σκληρής προπόνησης 1 ημέρα ξεκούρασης. Προσλάβετε καλά συμπληρώματα διατροφής, τοποθετήστε πάγο σε μύες που νιώθετε βαρείς, πηγαίνετε για μασάζ. 

7)Γνώσεις

Ξοδέψτε τα χρήματα σας για να έχετε τους καλύτερους προπονητές, για να παρακολουθήσετε σεμινάρια και να πάρετε πιστοποιήσεις. Τα κέρδη σας από όλα αυτά θα είναι περισσότερα από αυτά που ξοδέψατε.

8)Αδυναμίες

Προσπαθήστε να δουλέψετε σε νέες δεξιότητες. Οι καλύτεροι αθλητές στον κόσμο καθημερινά δουλεύουν πάνω στις αδυναμίες τους.

9)Στόχοι

Γράψτε τους στόχους σας. Κάθε μέρα βάλτε και καινούριους έτσι ώστε να δουλέψετε σκληρά και να τους πετύχετε.

10)Στρες

Το σώμα σας δεν κάνει διάκριση μεταξύ του άγχους κατάρτισης και του άγχους της ζωής. Ελαχιστοποιείστε το άγχος της ζωής για να μεγιστοποιήσετε την πρόοδό σας .

Σε συνεργασία με το

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης