Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και αυτό μπορώ να στο αποδείξω, αν υποσχεθείς ότι θα ξεκινήσεις να τρως πρωινό. Μπορεί να συνηθίζεις να παίρνεις ένα καφέ (συχνά και από τον δρόμο) και σιγά σιγά μέσα στη διάρκεια της μέρας να τσιμπολογάς ό,τι βρεις μπροστά σου για να περιορίσεις την αίσθηση της πείνας, αλλά αυτό είναι από τα χειρότερα που μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου.

1. ΜΗ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικαιολογία «δεν προλαβαίνω» δεν υπάρχει. Υπάρχει το «βαριέμαι», «νυστάζω», «τα παιδιά ουρλιάζουν» κ.λπ. Εντάξει, το καταλαβαίνω, αλλά μπορείς να δανειστείς τη σοφία ενός μυρμηγκιού που φροντίζει νωρίτερα για το φαγητό του. Έτσι, λοιπόν, μπορείς να ετοιμάσεις κάτι το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο ή να σηκωθείς ένα τέταρτο νωρίτερα.

2. ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ

Ναι, και η τυρόπιτα εκεί συγκαταλέγεται. Σταμάτα να αγοράζεις απέξω το πρωινό σου και ειδικά από καταστήματα τύπου αναψυκτήρια. Μπορεί να έχεις συνηθίσει να παίρνεις τον καφέ σου από εκεί, καθώς πηγαίνεις για δουλειά, αλλά τουλάχιστον περιορίσου στον καφέ. Τα σφολιατοειδή και μάλιστα μέτριας ποιότητας σου δίνουν μεν ενέργεια, αλλά σου κάνουν κακό. Πάρε τουλάχιστον μια μπαγκέτα ολικής άλεσης, χωρίς βούτυρο, με γαλοπούλα, τυρί και λαχανικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Παρήγγειλε απέξω ο συνάδελφος μπουγατσάκια;…

Για να διαβάσεις περισσότερα σχετικά με το πρωινό και τα σημαντικά οφέλη του πάτησε εδώ…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης