H Microsoft ανακοίνωσε ότι πούλησε 6.6 εκατομμύρια κονσόλες το τελευταίο τρίμηνο του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικάνικη εταιρεία δεν ανέφερε πόσες από αυτές ήταν Xbox One και Χbox 360. Είναι απολύτως λογικό όμως, οι περισσότερες εξ αυτών να είναι Xbox One.

Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι το Xbox One ήταν η πρώτη κονσόλα σε πωλήσεις στην Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Νοέμβριο. Πρέπει να σημειωθεί ότι διατήρησε την πρώτη θέση και τον Δεκέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Συγκριτικά, η Sony πούλησε 4.1 εκατομμύρια PS4 μεταξύ 23 Νοεμβρίου και 4 Ιανουαρίου. Ο αριθμός αυτός αφορά περίπου ενάμιση μήνα. Από αυτά τα στατιστικά φαίνεται πως η Sony έχει το προβάδισμα.

xbox-one-6-6m-sales

Συνολικές πωλήσεις και έσοδα
Συνολικά έχουν πουληθεί πάνω από 10 εκατομμύρια Xbox One μέχρι τον Νοέμβριο. θα είχε ενδιαφέρον όμως να μάθουμε και τα Xbox One που πωλήθηκαν τις γιορτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η Microsoft υπερίσχυσε τελικά της Sony στην Αμερική μετά από 10 μήνες, στην Ιαπωνία δεν μπορεί να κρατήθει το ίδιο ανταγωνιστική όπου πάντα προσπαθούσε να έχει ένα ισχυρό όνομα στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τελευταίο τρίμηνο του 2014 τα έσοδα από τις πωλήσεις Xbox One έπεσαν κατά 20%. Συνολικά οι πωλήσεις του τμήματος Xbox ανέβηκαν 30% και τα Xbox One games της Microsoft  κατά 79% λόγω των Halo: The Master Chief Collection και Forza Horizon 2. Τα συνολικά έσοδα της Microsoft για το τρίμηνο ήταν 26,5 δισεκατομμύρια δολάρια (24,5 το τελευταίο τρίμηνο του 2013).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Xbox One και συζητήστε τις στο Xbox forum του GameWorld.

 

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης