Επαγγελματική καταξίωση, αλλά και οικονομική αποκατάσταση είναι οι κινητήριες δυνάμεις για τους φοιτητές, που ξεκινούν την πορεία τους στα ελληνικά πανεπιστήμια. Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους γίνονται μοχλός για επιμονή και θάρρος, τα οποία αποτελούν τις κυριότερες βάσεις για την επιτυχία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για γνώση και προσωπική ανάπτυξη. 

Νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες, που δίνουν το 100% του εαυτού τους και διψούν για μάθηση και δημιουργία καλούνται κάθε χρόνο να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα και μόνο ερώτημα: «Τι κρύβει το μέλλον για μένα και πώς θα το ανακαλύψω;» Η δύναμη και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο τους βοηθά σε αυτό το βήμα της ζωής τους, καθώς ενηλικιώνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άνεση στη φοιτητική ζωή δεν είναι δεδομένη, όμως με τα σωστά εφόδια μπορεί να γίνει. Αναζητώντας τον καλύτερο τρόπο να μεταβούν σε ένα τόσο σημαντικό στάδιο της πορείας τους, οι νέοι αυτοί άνθρωποι κάνουν το καλύτερο που μπορούν, αρπάζοντας κάθε ευκαιρία, που θα τους βοηθήσει και θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για ένα πιο σίγουρο μέλλον.

Μια απάντηση και ένα σκαλοπάτι για το επόμενο επίπεδο δημιουργεί η COSMOTE με τις υποτροφίες, που χορηγεί εδώ και 15 συναπτά έτη: Όπως ανακοίνωσε η γνωστή εταιρία τηλεπικοινωνιών θα χορηγήσει και εφέτος, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, 51 υποτροφίες συνολικού ύψους 770.000 ευρώ, για πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE εντάσσεται στις δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ. Η εταιρεία, στα 15 χρόνια του θεσμού, έχει απονέμει συνολικά 530 υποτροφίες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 3,6 εκατ. ευρώ. 

Έτσι, για 15η συνεχή χρονιά εφέτος, η COSMOTE συνεχίζει να βρίσκεται έμπρακτα στο πλάι νέων ανθρώπων, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν. 

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα υποτροφιών της COSMOTE για το 2016-2017 περιλαμβάνει:

50 υποτροφίες ύψους 15.000 ευρώ η καθεμία για πρωτοετείς φοιτητές όλων των σχολών και

 Μία υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους 20.000 ευρώ για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.


 
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «15 χρόνια τώρα, μέσα από τις Υποτροφίες μας, στηρίζουμε νέους ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι οι δυσκολίες δεν τους καταβάλλουν, αντίθετα τους πεισμώνουν να κυνηγήσουν τη γνώση, την πρόοδο και την προσωπική ανάπτυξη. Κάθε χρόνο, αυτά τα παιδιά, με τη στάση ζωής και την πορεία τους, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον.»

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.cosmote-scholarships.gr. Η προθεσμία υποβολής είναι έως τις 17 Οκτωβρίου 2016.

Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE είναι η εισαγωγή μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων σε πανεπιστήμια της ανώτατης εκπαίδευσης, με μόρια εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τουλάχιστον δεκαέξι χιλιάδες (16.000).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, όπως περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την αναλυτική προκήρυξη

  

Στοχεύοντας στις δυνατότητες των νέων, η COSMOTE βοηθά τους πρωτοετείς φοιτητές να έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους σε αυτό το νέο στάδιο της ζωής τους, υποστηρίζοντας τις προσπάθειές τους και προάγοντας τη γνώση για ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό μέλλον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης