Ο όμιλος FOURLIS είναι ένας «ζωντανός» Όμιλος ο οποίος μέσα από τις εταιρείες του αφουγκράζεται τις ανάγκες των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται και δρα με στόχο τη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής για όλους.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, ο Όμιλος FOURLIS πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο τις υποδομές και τη γνώση και αποδέκτες τα παιδιά και τους νέους. Ενισχύοντας τις δραστηριότητες του σ’ αυτούς τους τομείς, ο Όμιλος έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης ανέλαβε τη μελέτη και τον σχεδιασμό της βιβλιοθήκης στο Βαρικό Φλώρινας, που αποτελείται από δύο αίθουσες, 97.50m2 συνολικά, ενώ εξυπηρετεί πάνω από 100 παιδιά στην ευρύτερη περιοχή. Η ΙΚΕΑ ανέλαβε τον σχεδιασμό, την επίπλωση και την διακόσμηση της βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση – Journalists Acting». Η βιβλιοθήκη στο Βαρικό Φλώρινας είναι η έβδομη στη σειρά που υλοποίησαν η ΙΚΕΑ και το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση» δίνοντας πρόσβαση στα παιδιά στον κόσμο των βιβλίων.

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης τα οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο υποψήφιος βουλευτής κύριος Σάββας Σαπαλίδης, η εκπρόσωπος της Περιφερειακής ενότητας Φλώρινας κυρία Ελισάβετ Παναγιωτίδου, ο δήμαρχος Αμυνταίου κύριος Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος του τοπικού διαμερίσματος κύριος Δημήτρης Λάζης, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Βαρικού κύριος Απόστολος Κολέτσας, η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κυρία Άννα Σπύρτου, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας κύριος Κίμων Σαββάκης και η προϊσταμένη του δημοτικού σχολείου κυρία Ευρύκλεια Σταματιάδου.

Η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS συνεχίζει να προσφέρει στήριξη εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, προωθώντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και στο χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης