Στο πλαίσιο του Θεσμού «HR Community Awards 2015» η Εθνική Τράπεζα υπέβαλε πέντε υποψηφιότητες και μετά από αξιολόγηση των προτάσεων αυτών έλαβε τις ακόλουθες σημαντικές βραβεύσεις:

• Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Υγιεινή και Ασφάλεια» για τις δράσεις τις οποίες η Τράπεζα αναπτύσσει αναφορικά με την πρόληψη και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων της, καθώς και για τις υπηρεσίες υγείας οι οποίες παρέχονται στους εργαζομένους και τους συνταξιούχους της Τράπεζας από το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.).
• Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Ισορροπία Επαγγελματικής-Προσωπικής Ζωής» για το πλαίσιο δράσεων, μέριμνας και παροχών προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που η Τράπεζα υλοποιεί στη βάση συλλογικών συμβάσεων και στρατηγικών αποφάσεων της Διοίκησής της.
• Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» για το πλαίσιο δράσεων ανάπτυξης και εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της Τράπεζας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ε.Τ.Ε. αποτελεί σημαντική επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της που για το 2014 ανήλθε στο ποσό των €3,6 εκατ. και καλύπτει 230.979 ανθρωποώρες εκπαίδευσης.
• Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Intranet ως Εργαλείο HR» για το πλαίσιο έγκαιρης, έγκυρης, αμφίδρομης και πολλαπλής ενημέρωσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων της σε ότι αφορά στα θέματα λειτουργίας της Τράπεζας και του Ομίλου, σε ζητήματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αλλά και σε θέματα εργασιακών δικαιωμάτων/συνταξιοδοτικών παροχών, στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς Προσωπικού Ε.Τ.Ε. για την ιστοσελίδα τους www.aopete.gr.
• Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» για την υλοποίηση του καινοτόμου Προγράμματος Υποτροφιών και Απασχόλησης «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – Ι.Κ.Υ 2+2» το οποίο αφορά στη στήριξη της εκπαιδευτικής αριστείας και στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των υποτρόφων, μέσω της απασχόλησής τους στην Τράπεζα για δύο χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις των Προγραμμάτων Ανθρωπίνου Δυναμικού που η Τράπεζα υλοποιεί, αποτελούν μια ακόμη επιβράβευση της συνεπούς και διαχρονικής στρατηγικής προσήλωσης της Διοίκησής της καθώς και όλων των δομών της, στις Αρχές της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Παράλληλα αναδεικνύει το επίπεδο του σεβασμού και της αναγνώρισης στην συνεισφορά των εργαζομένων της στην ανάπτυξη του Οργανισμού και την επίτευξη των στόχων του.

Παράλληλα, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης επιβράβευσε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο ένταξης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην επιχειρηματική της στρατηγική με ενσωμάτωση δράσεων προς όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος, των εργαζομένων της και της αγοράς.

Η Εθνική Τράπεζα, που συμμετέχει για τέταρτη φορά στο Δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας (CR-Index), διακρίθηκε για το 2014 στην κατηγορία PLATINUM, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι, ο Δείκτης CR-Index είναι ένας σημαντικός διεθνώς δείκτης αξιολόγησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και χρησιμοποιείται ως εθνικός δείκτης ΕΚΕ σε διάφορες χώρες. Ως ένα κατεξοχήν εργαλείο αξιολόγησης αποτελεί και σημείο αναφοράς για τη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε 4 επιμέρους τομείς: Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι και Αγορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης