Ένας μεγαλειώδεις θεσμός συμπληρώνει τα 80 χρόνια ζωής του. Πρόκειται για την ιππική έκθεση Ανδραβίδας το κορυφαίο ιππικό γεγονός όχι μόνο για τον Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης αλλά και για όλη την Πελοπόννησο.

Δεκάδες ιππείς μαζί με τα άλογα τους δίνουν ραντεβού το επόμενο Σαββατοκύριακο (20 – 21 Σεπτεμβρίου) στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας εκεί άλογα διαφορών φυλών και ηλικιών θα κριθούν από την ελλανόδικο επιτροπή η οποία αποτελείται από καθηγητές του ΑΠΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία της έκθεσης ξεκινά το 1928 οπού με πρωτοβουλία της «Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος» διεξήχθη στην πόλη της Ανδραβίδας η πρώτη Ιππική Έκθεση η μεγάλη αγάπη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης για τα άλογα ξεκινά από την αρχαιότητα, όπου τότε οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα πανέμορφα ζώα για τις μετακινήσεις τους αλλά και για τις αγροτικές τους εργασίες. Η αγάπη αυτή εξελίχθητε σε θεσμό, καθώς οι κάτοικοι θέλησαν να διοργανώσουν και να καθιερώσουν μια εκδήλωση σε ετήσια βάση, με πρωταγωνιστές τα άλογα, που τόσο πολύ τους είχαν φανεί χρήσιμα στην ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλη την εβδομάδα πριν από το Σαββατοκύριακο γίνονται εγγραφές οπού ιπποπαραγωγοί εγγράφουν στα μητρώα της εκθέσεως στο Δ.Δ. Ανδραβίδας τα άλογα τους προσκομίζοντας το βιβλιάριο υγείας.

Πριν χρόνια ο τότε Δήμαρχος Ανδραβίδας κ. Παπανδρέου και ο τότε πρόεδρος του συλλόγου «Κενταύρων» παρακίνησαν μια παρέα από ιππείς που ήταν το βράδυ στο ιππικό κέντρο με τα άλογα τους έκαναν μερικές βόλτες αμέσως συγκεντρώθηκε κόσμος.

Σήμερα ένα υπέροχο σόου με άλογα από όλη την Ελλάδα μπαίνουν στο στίβο και μαγεύουν το πλήθος, πανέμορφα άλογα πολλών φυλών, δυνατή μουσική φωτιές και πάνω από 5.000 θεατές να χειροκροτούν είναι τα συστατικά του βραδινού σόου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης