Σύσκεψη με τη διοίκηση και τα αρμόδια στελέχη του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας είχε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι προτεινόμενες δράσεις του Πυροσβεστικού Σώματος στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, για την καλύτερη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό κατά τη σύσκεψη, στο ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ) υπάρχει πρόβλεψη για την προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού (οχήματα, ατομικός εξοπλισμός) αλλά και τη προμήθεια εξοπλισμού ενεργητικής ασφάλειας, στο πλαίσιο πρόληψης πυροπροστασίας. Παράλληλα από το τρέχον ΕΣΠΑ έρχονται στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλίας 19 ειδικά οχήματα, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες για υλικοτεχνική υποδομή, προβλέπει τη χρηματοδότηση τέτοιων δράσεων στο ΠΕΠ 2014-2020. Ο ακριβής προσδιορισμός θα προέλθει μέσα από την ολοκλήρωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος και ειδικότερα για τη Θεσσαλία, αλλά και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Νέου Προγράμματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος , ο Διευθυντής της Περιφερειακής Υπηρεσίας κ. Μιχαλάκης καθώς και αρμόδια στελέχη της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: thessalianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης