Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, η διάρρηξη 13 μονοκατοικιών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και διάρρηξη ΙΧΕ οχήματος που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Αττικής.
 
Συγκεκριμένα, συνελήφθη τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής σε τερματικό σταθμό αστικών λεωφορείων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ένας 28άχρονος αλλοδαπός που κατείχε πλήθος χρυσαφικών, χαρτονομίσματα ευρωπαϊκής χώρας και ηλεκτρονικές συσκευές, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 28άχρονος άντρας κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Νοεμβρίου 2012 διέρρηξε 13 μονοκατοικίες στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, απ’ όπου αφαίρεσε πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών, μία κυνηγετική καραμπίνα και χρηματικό ποσό. Διαπιστώθηκε ακόμη ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2011 διέρρηξε ΙΧΕ αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Αττικής, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε ηλεκτρονική συσκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλειονότητα των ανευρεθέντων κλοπιμαίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο συλληφθείς, ύστερα από το σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης