Διαψεύδει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη η συνεργάτιδά του, δικηγόρος Γαλάτεια Μανέ στις έγγραφες εξηγήσεις της στους οικονομικούς εισαγγελείς, αρνούμενη ότι η ίδια τον βοήθησε να διαγράψει το αρχικό στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ. Η Γαλάτεια Μανέ οποία αντέγραψε το στικάκι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε ένα άλλο usb, υποστηρίζει πως μετά την αντιγραφή του, αποχώρησε από το γραφείο του Γιάννη Διώτη και δεν γνωρίζει τίποτε για το πώς διεγράφη.  

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι εγώ καταρχήν ουδέποτε διέγραψα οιοδήποτε USB και επίσης ότι ουδέποτε είδα να γίνεται ενώπιον μου κάποια τέτοια διαγραφή. Δεν θυμάμαι αν ζήτησε να ενημερωθεί από εμένα για το πως γίνεται η διαγραφή» υποστήριξε η κ. Μανέ η οποία κλήθηκε σε συμπληρωματικές εξηγήσεις από τους οικονομικούς εισαγγελείς για δεύτερη φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με την νόθευση της λίστας, αλλά για πρώτη φορά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έδωσε το στικάκι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, όχι στα τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου όπως αρχικά είχε αναφέρει στα υπομνήματά του αλλά στις 8 Ιουλίου, δηλ. την ημέρα που το αντέγραψε.

«Η εικόνα που έχω είναι ότι η συνάντηση έγινε κατά το χρονικό διάστημα που ανέφερα στα υπομνήματά μου. Δεν αποκλείω ωστόσο να έγινε και νωρίτερα, ακόμη και την συγκεκριμένη ημερομηνία, δεδομένου ότι η συνάντηση αυτή έγινε εκτάκτως και απρογραμμάτιστα» αναφέρει ο κ. Διώτης ο οποίος εκλήθη σε έγγραφες εξηγήσεις για τρίτη φορά από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Την ίδια ώρα πάντως, αναζητούνται τα ίχνη της αλλοίωσης στη λίστα Λαγκάρντ ς μέσα από τους σκληρούς δίσκων πέντε υπολογιστών στους οποίους φέρεται να αποτυπώθηκε το περιεχόμενο του επίμαχου υλικού. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε τρεις υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών και δύο του ΣΔΟΕ σε μία προσπάθεια να εντοπιστεί η χρονική στιγμή της αλλοίωσης του αρχικού CD που πιθανότατα θα «φωτογραφίζει» και συγκεκριμένο πρόσωπο. Και όλα αυτά, μετά την πραγματογνωμοσύνη η οποία ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, κατέδειξε το γεγονός ότι το στικάκι που είχε στην κατοχή του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης, είναι μεν αντίγραφο του ….αντιγράφου, ωστόσο δεν έχει υποστεί αυτό αλλοίωση. Άρα, κρίσιμα θεωρούνται τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξουν οι αρμόδιοι του Κέντρου Εγκληματολογικών Ερευνών που ανέλαβαν να αποκρυπτογραφήσουν τα «μυστικά» που πιθανότατα κρατούν οι πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Οι σκληροί δίσκοι έχουν τον λόγο για τη λίστα Λαγκάρντ, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013, 18:53

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης