Η εφαρμογή SnappyCam επιτρέπει στον χρήστη να βγάζει συνεχόμενες φωτογραφίες σε υψηλή ή και πλήρη ανάλυση, πράγμα αδύνατον με το εργοστασιακό λογισμικό του τηλεφώνου. Το λογισμικό επιτρέπει τη λήψη 20 φωτογραφιών το δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση (full frame), ενώ η εφαρμογή είναι τέσσερις φορές πιο γρήγορη από όλες τις άλλες, αντίστοιχες εφαρμογές.

Δημιουργός της είναι ο Έλληνας ομογενής Γιάννης Παπανδριόπουλος. Η one-man εταιρεία του «SnappyLabs» εξαγοράστηκε τώρα από την «Apple». Ο ίδιος λέει ότι οφείλει την επιτυχία του και την αγάπη του για την τεχνολογία στον πατέρα του. Αυτές τις μέρες φέρεται να πούλησε την εφαρμογή του SnappyCam στην «Apple» έναντι ενός ποσού που δεν έγινε ακόμα γνωστό, αλλά εκτιμάται ότι ανέρχεται σε «πολλά πολλά εκατομμύρια δολάρια», σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος είναι ο Γιάννης Παπανδριόπουλος

Ο 35χρονος Έλληνας ερευνητής και προγραμματιστής από τη Μελβούρνη δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με τις επιτυχίες του στον χώρο της τεχνολογίας. Για την ακρίβεια, παλαιότερα δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έκανα λόγο για τον Έλληνα που «έβαλε τα γυαλιά» στην «Apple», με αποτέλεσμα το Snappy Cam να κατακτά τις πρώτες θέσεις στα AppStore διαφόρων χωρών, με κόστος κάτω από 1 ευρώ.

Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος, ο οποίος ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από 12 ετών, σήμερα θεωρείται κορυφαίος του είδους του. Ο ίδιος εδώ και λίγα χρόνια προσπαθεί να εφαρμόσει μια μέθοδο που, όπως ισχυρίζεται, θα κάνει το ίντερνετ έως και 200 φορές ταχύτερο απ’ ό,τι είναι σήμερα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης