H Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Κοζάνης και ΥΠΕΚΑ με τίτλο: «Μελέτη και εκτέλεση δημοσίων δασοτεχνικών έργων δασικής αναψυχής, άθλησης και περιβαλλοντικής ενημέρωσης σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις, στο δάσος «Κουρί» στην περιοχή του Δήμου Κοζάνης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης».

Εισηγητής του θέματος ήταν ο αντιδήμαρχος Κοζάνης κ. Γιάννης Παπαγεωργίου, ο οποίος μιλώντας για το θέμα είπε πως «το Κουρί για τους Κοζανίτες και όχι μόνο, είναι μια καθημερινότητα και μια ανάμνηση. Από την άλλη όμως μας μπαίνει ένα μεγάλο μαχαίρι στην καρδιά από την εγκατάλειψη του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε ακόμη πως το Κουρί από το 1962 ανήκει στη δασική υπηρεσία Κοζάνης και όχι στο Δήμο Κοζάνης. Ωστόσο όμως ο Δήμος κατά καιρούς με παρεμβάσεις όπως η καθαριότητα του χώρου και η αποψίλωση, προσπάθησε να διατηρήσει σε όμορφα επίπεδα το δάσος. «Η αναγκαιότητα αυτή το να είναι δηλαδή καθαρό το Κουρί ώθησε το Δήμο Κοζάνης να υπογράψει μια προγραμματική σύμβαση για να μπορέσουμε να το ανακαινίσουμε και να το παραδώσουμε στους πολίτες», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο στις σκέψεις του Δήμου είναι η δημιουργία περιβαλλοντολογικού πάρκου στον χώρο του δάσους, ώστε να έρχονται μαθητές να επισκέπτονται τον χώρο και να γίνονται διάφορες ημερίδες. Ο Προϋπολογισμός αυτής της σύμβασης είναι περίπου στα 2 εκ Ευρώ, ενώ γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Πηγή: kozan.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης