Εντυπωσιακή ήταν για άλλη μια φορά η αναπαράσταση της ανατίναξης του δημογέροντα Χρήστου Καψάλη στο Μεσολόγγι, στους λαμπρούς εορτασμούς για την επέτειο των 187 χρόνων από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Λίγες µέρες πριν από το Πάσχα και συγκεκριμένα κάθε χρόνο το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ηρωική Έξοδο, µε τα εκρηκτικά και τα πυροτεχνήματα να δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα στο Μεσολόγγι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσηµη ηµέρα του εορτασµού της ηρωικής Εξόδου είναι η Κυριακή των Βαΐων, αλλά η κορύφωση των εκδηλώσεων γίνεται το Σάββατο του Λαζάρου με λιτανευτική πομπή γίνεται η μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου και του Σταυρού Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

Εμπρός στον Τύμβο των Ηρώων της Εξόδου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Τιμώμενη Χώρα, κατά τον φετινό εορτασμό, ήταν η Ρωσική Ομοσπονδία, ο Πρέσβης της οποίας κατέθεσε στεφάνι. Κατόπιν ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας και ακολούθησε η αναπαράσταση της ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη από τη Χορωδία του Πνευµατικού Κέντρου ∆ήµου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και οι επαγγελματίες του Ελληνικού Στρατού χρησιμοποιώντας αρκετά κιλά δυναµίτη αναλαµβάνουν την ανατίναξη, ζωντανεύοντας την ιστορία της πόλης.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης