Μεγάλες αντιδράσεις ανάμεσα στους φοιτητές βρίσκει η επιχειρούμενη κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων. Μιλώντας στα «Χανιώτικα Νέα» φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης τονίζουν πως αν περάσει αυτή η συγκεκριμένη ρύθμιση, θα αποτελέσει ένα χτύπημα σε βάρος των οικογενειών τους.

«Η επιχειρούμενη κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων στα πανεπιστήμια είναι ένα ακόμα μέτρο που κάνει δύσκολη την καθημερινότητα του φοιτητή και της οικογένειάς του. Προστίθεται σε μια σειρά από δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως φοιτητές π.χ. στο τμήμα μου είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε όλα τα υλικά που απαιτούνται για τις εργασίες μας. Το ίδιο πάει να γίνει και με τα βιβλία», δηλώνει ο Γιώργος Τζήμας φοιτητής του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων σύμφωνα με τους φοιτητές δεν έχει καμία δικαιολογία ούτε οικονομική ούτε επιστημονική.«Το μόνο που ενδιαφέρονται οι κυβερνώντες είναι να μειωθεί ή και να
καταργηθεί η χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια, να μην παρέχεται δωρεάν παιδεία, να μην υπάρχει η προσφορά της απαιτούμενης γνώσης. Και αυτή η περικοπή γίνεται για λόγους εισπρακτικούς.

Αν πραγματικά τους ενδιέφερε η ουσία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα προχωρούσαν σε αυξήσεις στη διάθεση χρημάτων για τη σωστή λειτουργία τους πανεπιστημίου, για να λειτουργήσουν σωστά όλες οι δομές ενός δημόσιου Ιδρύματος. Εμεί ως φοιτητές θέλουμε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο με ελεύθερη πρόσβαση σε όλα.

Η γνώση να αποτελεί εργαλείο στα χέρια του φοιτητή ούτως ώστε να αποκτήσει καλλιέργεια ολόπλευρη και τελειώνοντας να είναι ένας ολοκληρωμένος και καλλιεργημένος άνθρωπος και όχι ένα ρομπότ», τονίζει ο φοιτητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης