Απαγορεύεται και επισήμως η έξοδος από τη χώρα στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τον στενό του συνεργάτη Πέτρο Κυριακίδη και σε 4 στελέχη της Proton Bank που εμπλέκονται στην υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ εταιρειών αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία.

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών της Αθήνας επικύρωσε τη διάταξη για την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του συνεργάτη του, καθώς και των τότε μελών της επιτροπής πιστοδοτήσεων της τράπεζας, Τρύφωνα Κολλίντζα, Δημήτρη Σαραμαντή, Σμαράγδας Λιαρμακοπούλου και Αντώνη Αθανάσογλου. Το συμβούλιο έκρινε ότι είναι «ύποπτοι φυγής», ενώ η αυξημένη οικονομική ευχέρεια του επιχειρηματία είναι ένας επιπλέον λόγος που του δίνει τη δυνατότητα να διαφύγει στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είχε ζητήσει να απαγορευτεί η έξοδος και για τους 28 κατηγορούμενους της υπόθεσης Proton, ωστόσο ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, έκρινε ότι το περιοριστικό αυτό μέτρο πρέπει να επιβληθεί μόνο στους 6 εξ αυτών. Η εισήγηση αυτή έγινε δεκτή από το δικαστικό συμβούλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης