Σε μια ατελείωτη χωματερή έχει μετατραπεί η περιοχή του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου πάνω από τον περιφερειακό.

Μπάζα, ανακυκλώσιμα υλικά, σκουπίδια και οτιδήποτε θέλει να ξεφορτωθεί κανείς, τα πετάει στον Εύοσμο, πάνω από τον περιφερειακό κοντά στο μηχανοστάσιο του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών, η κατάσταση υπάρχει εδώ και χρόνια και συνεχίζει να υφίσταται με την ανοχή του δήμου και των αρμοδίων.

Κίνδυνος για την υγεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει γεμίσει ο τόπος ποντίκια και η δυσοσμία είναι πολύ έντονη» τονίζει στην ThessNews κάτοικος της περιοχής. «Πέρα από την απαράδεκτη εικόνα, είναι και πολύ επικίνδυνο για την υγεία και είναι κάτι που επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια. Έχουμε διαμαρτυρηθεί στον δήμο, αλλά αδιαφορούν όλοι».

Η περιοχή του Ευόσμου πάνω από τον περιφερειακό τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει από πολυώροφα μπλοκ πολυκατοικιών. Αν και η περιοχή ανοικοδομείται, η παραμέληση είναι εμφανής.

Όποιος θέλει πετάει εκεί ό,τι θέλει.

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού, Γ. Μαξούρας, τόνισε στην ThessNews ότι η κατάσταση πλέον δεν ελέγχεται.

«Έχουμε δυο άτυπες χωματερές στην περιοχή του Ευόσμου, όπου γίνεται το έλα να δεις. Οι ίδιοι οι δημότες εναποθέτουν εκεί μπάζα και σκουπίδια. Πριν μέρες σκεπάσαμε τα μπάζα με χώματα, για να μη φαίνονται. Οι δημότες τα εναποθέτουν πάνω από τον περιφερειακό κατά τη διάρκεια της νύχτας και το βράδυ η κατάσταση δεν ελέγχεται».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, πριν 2 μήνες εργολάβος έκανε ανακαίνιση σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και πέταξε τρία φορτηγά μπάζα σχεδόν πάνω στον κεντρικό δρόμο.

Θα πάρει μήνες ο καθαρισμός

«Ετοιμάζουμε μελέτη για να δημοπρατηθεί η αποκομιδή των μπάζων από ιδιωτική εταιρεία, διότι εμείς δεν έχουμε χώρο εναπόθεσης των μπάζων. Το κόστος ανέρχεται περίπου στα 70 χιλιάδες ευρώ. Μόλις γίνει αυτό, θα περιφράξουμε και το οικόπεδο, για να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Πηγή: thessnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης