Σταμάτησαν το βράδυ της Τρίτης, οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο εκ των τριών αγνοουμένων Γερμανών τουριστών στον ποταμό Σελινούντα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν αμέσως με το πρώτο φως το πρωί της Τετάρτης από τα ειδικά κλιμάκια της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, και των τοπικών Αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα που αγνοούνται, κατέβηκαν στα μισά της διαδρομής για να συνεχίσουν πεζοί, καθώς ο ένας τους είχε χτυπήσει στον ώμο του και δεν μπορούσε να ακολουθήσει με το καγιάκ και έτσι μαζί με τον φίλο το, θα έκαναν τη διαδρομή με τα πόδια.

Μονοπάτια ακόμα και μέσα στη νύχτα θα συνεχίσουν να αναζητούν κάποιες από τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής μαζί με κατοίκους της περιοχής, προκειμένου το πρωί να είναι έτοιμοι και να γνωρίζουν από ποια σημεία θα μπορούν να πλησιάσουν καλύτερα στην περιοχή που τους έχει υποδειχθεί από τον διασωθέντα Γερμανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 33χρονος Γερμανός που βρέθηκε το μεσημέρι από άνδρες της ΕΜΑΚ σε φαράγγι 300 μέτρων κοντά στο χωρίο Παλιά Κουνινά, έδωσε το… στίγμα στους διασώστες για το πού μπορεί να είναι οι άλλοι δυο αγνοούμενοι συμπατριώτες του. Αμέσως, δόθηκε εντολή να «σηκωθεί» ελικόπτερο Αγκούστα Μπελ για να συνδράμει στο έργο της αναζήτησης των πεζοπόρων τμημάτων, όμως οι έρευνες απέβησαν άκαρπες.

Όπως δήλωσε, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάτρας Α. Μαργαλιάς με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν και πάλι οι εκτεταμένες έρευνες, ευελπιστώντας πως και το ελικόπτερο, αν υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες, θα τους βοηθήσει σημαντικά.

Σύμφωνα με τον 33χρονο Γερμανό που έχει τραυματιστεί στο ώμο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αιγίου, οι φίλοι του βρίσκονται εν ζωή. Μάλιστα σύμφωνα με την μαρτυρία του, οι δυο αγνοούμενοι έχουν μαζί τους τρόφιμα, ρούχα και κουβέρτες, καθώς και σύνεργα για να μπορέσουν να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στοίχημα όμως, για τους διασώστες αποτελεί ο εντοπισμός τους άμεσα, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: patrastimes

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης