«Όσα χρόνια και αν περάσουν ποτέ δεν θα ξεχαστεί στην ψυχή και τη συνείδηση του Ελληνισμού η θυσία των Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού, στις 31 Ιανουαρίου του 1996 στις βραχονησίδες Ίμια» αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή την συμπλήρωση 17 ετών από τον τραγικό θάνατο των τριών αξιωματικών εν ώρα καθήκοντος στα Ίμια.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουν ότι «σε τέτοιους άξιους Έλληνες δεν πρέπει να αφιερώνει κανείς ένα απλό μνημόσυνο, διότι αυτό ακριβώς θέλει το σύστημα του ενδοτισμού και των πράξεων εθνικής μειοδοσίας, δηλαδή να γίνονται οι ήρωες απλή ανάμνηση και από κάποια στιγμή και έπειτα, η ανάμνηση να γυρνά σε λήθη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι τρεις αξιωματικοί θα θεωρούνται στο διηνεκές παράδειγμα προσφοράς στο όραμα μίας ελεύθερης και πραγματικά ανεξάρτητης Ελλάδας.

«Δεν περιμένουμε από το υπάρχον σύστημα να αναδείξει το πραγματικό νόημα της θυσίας αυτών των ηρώων. Διότι το σύστημα αποτελείται από πρόσωπα και τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σήμερα είναι οι ίδια που πρωταγωνιστούσαν και επί του καθεστώτος διακυβέρνησης υπό τον Κώστα Σημίτη», αναφέρει η ανακοίνωση.
Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης