Το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε χθες ότι το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Το σενάριο αναστολής λειτουργίας έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες τις τελευταέις ημέρες, τόσο από την πλευρά των νοσηλευτών όσο και των νοσηλευομένων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα δύο επικουρικοί γιατροί και επίκειται άμεσα η πρόσληψη και τρίτου. Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, αναμένεται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας (με δημοσίευση τη Δευτέρα στο ΦΕΚ) τοποθέτησης επιμελητή Β στον Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου, μετά την αποχώρηση του γιατρού που υπηρετούσε μέχρι τώρα στο τμήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το οποίο ανέφερε ότι η μοναδική μόνιμη γιατρός που είχε μείνει στο τμήμα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η στελέχωση με ακτινοθεραπευτές να γίνεται από έναν επικουρικό και έναν με σύμβαση μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο τμήμα κάνουν θεραπεία περίπου 14 παιδιά, ενώ κάθε παιδί με νεοπλασματική ασθένεια που κρίνεται ότι πρέπει να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία θα χρειαστεί από 20 έως 40 ακτινοβολίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης