Ένας δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη συνελήφθη χθες, κατηγορούμενος για εκβίαση και υπεξαίρεση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, 51χρονος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο 49χρονος δικηγόρος εκβίαζε τον ίδιο και τη γυναίκα του προκειμένου να του καταβάλλουν ποσοστό επί επιδικασμένου σε αυτούς ποσό, ως δικηγορική αμοιβή, το οποίο παρακρατούσε παρανόμως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η σύζυγος του ήταν ιδιοκτήτρια οικοπέδου στην Ημαθία, το οποίο απαλλοτριώθηκε χωρίς να αποζημιωθεί. Έπειτα από προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια με τον προαναφερόμενο δικηγόρο, της επιδικάστηκε ποσό ύψους 171.235 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 24 Μαΐου 2011 ο δικηγόρος παρέλαβε το προαναφερόμενο ποσό από δικαστικό επιμελητή, χωρίς ωστόσο να το αποδώσει στη νόμιμη δικαιούχο ως όφειλε, αλλά το παρακράτησε παρανόμως χωρίς να την ενημερώσει σχετικά.

Κατά το χρονικό διάστημα από 09 Ιανουαρίου 2014 έως και χθες ο 49χρονος δικηγόρος απαιτούσε εκβιαστικά από το ζευγάρι ποσοστό 20% επί της αποζημίωσης, ως δικηγορική αμοιβή, προκειμένου να τους το καταβάλει.

Χθες το πρωί ο δικηγόρος μετέβη στο σπίτι τους στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και απαίτησε εκ νέου ποσοστό 20%, προκειμένου να τους καταβάλει την αποζημίωση, οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα και βιβλιάρια καταθέσεων σχετικά με την υπόθεση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης