Σε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του Έβρου εκεί που ξεκινά το πρόβλημα, δηλαδή στη Βουλγαρία, εστιάζει το ελληνοβουλγαρικό σχέδιο διαχείρισης που θα αναλάβει να εκπονήσει και να υλοποιήσει ο διακρατικός φορέας που πρόκειται να συγκροτηθεί.

Όπως επισημάνθηκε σε ημερίδα που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, το θέμα αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών και ήδη οι επαφές με τους αντίστοιχους βουλγαρικούς φορείς βρίσκονται σε θετικό σημείο. Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα ήταν ότι τα έργα και οι παρεμβάσεις που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν αρχικά οι δύο χώρες και στην πορεία ίσως και η Τουρκία, θα πρέπει να έχουν κοινά οφέλη και για τις δύο πλευρές και να μην αρκούνται μόνο στην ανταλλαγή δεδομένων και σποραδικών συναντήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώθηκε, ακόμη, πως θα πρέπει να μπει ένα τέλος στα ποσά που δαπανώνται κάθε χρόνο σχεδόν για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες, οι οποίες ωστόσο επισημάνθηκε πως δεν γίνεται να εκλείψουν, αλλά σίγουρα υπάρχουν περιθώρια περιορισμού των συνεπειών τους.

Πηγή: thrakinea.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης