Οι μετανάστες που εστάλησαν πίσω από τη Λέσβο άρχισαν να φτάνουν στην Τουρκία, με βάση τη συμφωνία που έχει υπογραφεί με την Ε.Ε.

Τα δύο πρώτα τουρκικά επιβατικά πλοία που μετέφεραν 131 μετανάστες έφτασαν στο τουρκικό λιμάνι Δικελί, συνοδευόμενα από δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και αστυνομικό ελικόπτερο, μετέδωσε το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικές δεκάδες Τούρκοι αστυνομικοί και αρμόδιοι υπάλληλοι για τη μετανάστευση, περίμεναν έξω από μία λευκή τέντα στην προκυμαία, καθώς οι μετανάστες (οι περισσότεροι από το Πακιστάν και μερικοί από το Μπανγκλαντές) αποβιβάζονταν και διέσχιζαν περιοχή με συρματοπλέγματα.

Οι μετανάστες που επιστρέφονται στην Τουρκία δεν είχαν υποβάλει αίτηση ασύλου, δήλωσε η Ewa Moncure, εκπρόσωπος της Frontex στο λιμάνι της Λέσβου, για να προσθέσει: «Όλα έγιναν με απόλυτη ηρεμία και τάξη, ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι ήταν παρόντες στη διαδικασία».

Ένα άλλο τουρκικό καταμαράν μετέφερε μετανάστες από το γειτονικό νησί της Χίου. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές της Τουρκίας πόσοι επέβαιναν σ’ αυτό το σκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Efkan Ala έχει δηλώσει ότι η Τουρκία αναμένει να παραλάβει 500 άτομα στις 4 Απριλίου, αλλά από τις ελληνικές Αρχές έχουν δοθεί 400 ονόματα, «αν και αυτοί οι αριθμοί μπορεί να αλλάξουν».

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, οι Έλληνες αξιωματούχοι «κρατούν το στόμα τους κλειστό» για τον ακριβή αριθμό που θα σταλούν από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης
Πηγή: hurriyetdailynews.com

Διαβάστε επίσης:
Ξεκίνησε η επαναπροώθηση μεταναστών από τη Χίο στην Τουρκία, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Χίος-Λέσβος: Το ταξίδι της επιστροφής μέσα από τέσσερις φωτογραφίες…, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης