Λίγα λεπτά μετά τις 08.00 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η διαδικασία επαναπροώθησης μεταναστών από τη Χίο προς το Δικελί της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι πριν από την επιβίβαση έγινε σωματικός έλεγχος στους μετανάστες, ενώ στο πλοίο ανέβηκαν και στελέχη της Frontex, τα οποία συνοδεύουν τους επιβάτες μέχρι τα τουρκικά παράλια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πρόκειται για τους πρώτους 66 μετανάστες που βρίσκονταν στο νησί τις τελευταίες δύο εβδομάδες και οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση πολιτικού ασύλου. Η επιχείρηση μεταφοράς τους από τα Ταμπάκικα –όπου το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων της περιοχής, ξεκίνησε στις 05.00 το πρωί υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.
Ειδικότερα, διμοιρία των ΜΑΤ απέκλεισε τον χώρο του λιμεναρχείου, ώστε οι μετανάστες (κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν) να μεταβούν ασφαλώς στο καταμαράν της εταιρείας «Erturk», το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Χίος – Δικελί σε περίπου 3 ώρες. Το κόστος μάλιστα ανά δρομολόγιο υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, σύμφωνα με πηγές της Frontex.

Να σημειωθεί ότι πριν από την επιβίβαση έγινε σωματικός έλεγχος στους μετανάστες, ενώ στο πλοίο ανέβηκαν και στελέχη της Frontex, τα οποία συνοδεύουν τους επιβάτες μέχρι τα τουρκικά παράλια.

Πηγή: politischios.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης