«Μη μου σκοτώσετε το νερό» είναι ο τίτλος της μαθητικής έκθεσης φωτογραφίας, η οποία θα φιλοξενηθεί από αύριο, Παρασκευή 22 Μαρτίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για το νερό, έως και τις 4 Απριλίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, υπό την αιγίδα της ΛΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Η εν λόγω έκθεση είναι δημιουργία μαθητών της Α΄ τάξης του 1oυ Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «ήχοι και εικόνες του νερού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα παρουσιαστεί σε ελεύθερο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου, αύριο στις 19.30, οι μαθητές και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν την έκθεση, ενώ θα μιλήσουν για τις φωτογραφίες και για την εμπειρία τους από το πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Υδάτινος Ορίζοντας», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ευθυμίου. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αφορά στον κύκλο του νερού, τη μυθολογία που το περιβάλλει, τη χρήση του κατά την αρχαιότητα, την αξία του για τον σύγχρονο άνθρωπο, αλλά και τους άμεσους κινδύνους που το απειλούν.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης