Εξαρθρώθηκε, έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, κύκλωμα που προέβαινε σε αγοραπωλησίες βρεφών.

Συνελήφθησαν την Κυριακή σε νοσοκομείο της πόλης τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 51, 30 και 29 ετών (δύο άνδρες – μία γυναίκα αντίστοιχα), ως μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους, εις βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και απόπειρα παράβασης του νόμου «περί υιοθεσίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 29χρονη στις 13 Ιανουαρίου μετέβη με τον σύντροφό της, ο οποίος αναζητείται, από τη χώρα τους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γεννήσει, με σκοπό στη συνέχεια να διαθέσουν το μωρό προς υιοθεσία, έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ.

Κατά την άφιξή τους στην πόλη τούς ανέμενε 39χρονη ομοεθνής τους, η οποία ομοίως αναζητείται, και τους οδήγησε στο νοσοκομείο. Επίσης, η ίδια θα μεσολαβούσε προκειμένου το νεογνό να δοθεί προς υιοθεσία σε ζευγάρι.

Αστυνομικοί μετέβησαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου η 29χρονη είχε ήδη γεννήσει ένα αγοράκι, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας έπειτα από εντολή της 39χρονης, αποπειράθηκαν να διευκολύνουν την 29χρονη στην παραλαβή του νεογνού και στην περαιτέρω μεταφορά του σε ασφαλές μέρος, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αγοραπωλησίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν αιφνιδιαστικής επιχείρησης, οι τρεις δράστες συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το νεογνό παρέμεινε για φροντίδα και περίθαλψη στο νοσοκομείο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους και εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης