Ελεύθερος, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση του νηπιαγωγείου που εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας το 2010 με συγχρηματοδότηση Ε.Ε και ελληνικού δημοσίου, αλλά -τελικά- το έργο απεντάχθηκε διότι το δημοτικό οικόπεδο που είχε χωροθετηθεί για την κατασκευή του ήταν καταπατημένο από αυθαίρετα ιδιωτών, με συνέπεια να ζητηθούν πίσω τα κοινοτικά κονδύλια που διατέθηκαν.

Η διαδικασία της ποινικής δίωξης εναντίον του κινήθηκε όταν η υπόθεση έφτασε στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τον δήμαρχο, κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε έναν αντιδήμαρχο, σε μία δημοτική υπάλληλο, ως προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, αλλά και τον τοπογράφο-μηχανικό.

Είχε προηγηθεί έρευνα, την οποία προκάλεσε με καταγγελία του ο εργολάβος του έργου, ο οποίος προηγουμένως είχε κηρυχθεί έκπτωτος από τον δήμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης