Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοίνωσαν την απόφαση τους να συγκροτήσουν ένα Επιστημονικό Συμβούλιο με σκοπό την αξιοποίηση των ψηφιακών ευκαιριών, την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου που σχετίζεται με τα προϊόντα.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο, λοιπόν, απαρτίζουν ο Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας καθηγητής Δημήτριος Σερπάνος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός και ο Διευθυντής Στρατηγικής, Ανάπτυξης και Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων ΕΛΤΑ Γιώργος Βλασσόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση των ΕΛΤΑ επισημαίνεται πως: «το Συμβούλιο θα είναι άμισθο, η σύνθεσή του καλύπτει τους τομείς της Οικονομίας, της Δημόσιας Διοίκησης και της Πληροφορικής και θα επεξεργαστεί ζητήματα κομβικής σημασίας τα οποία θα προσδιορίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων από τα ΕΛΤΑ υπηρεσιών και τη θέση των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο μέλλον, όπως:

-Η απελευθέρωση της αγοράς, η τιμολόγηση της καθολικής υπηρεσίας, η επικαιροποίηση των κοστολογικών προτύπων.
-Η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η παροχή υπηρεσιών ΚΕΠ, η ηλεκτρονική τιμολόγηση.
-Η μετεξέλιξη των ΕΛΤΑ σε e-ΕΛΤΑ, ο προσδιορισμός υπηρεσιών, η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος.

Τα ΕΛΤΑ εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τους Πρυτάνεις των τριών Πανεπιστημίων για την άμεση, αφιλοκερδή ανταπόκρισή τους και για την εποικοδομητική διάθεσή τους προς διάχυση της γνώσης σε καίρια ζητήματα εξυπηρέτησης των πολιτών της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κοντός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης