Ως ένα έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής προσπάθησε να παρουσιάσει, απολογούμενος,  τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου, Μάριου Λουκόπουλου ο 39χρονος παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, ο οποίος επέμεινε πως η πρόθεσή του ήταν μόνο να εκφοβίσει το θύμα.

Ωστόσο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όπως υποστήριξε ο παραολυμπιονίκης «είδε τη γη να χάνεται από τα πόδια του» χάνοντας εντελώς την ψυχραιμία του. Ο χλευασμός, η προκλητική υποτίμηση αλλά και οι βρισιές που εξαπέλυε το θύμα ακόμη και σε βάρος της μητέρας του κατηγορουμένου, ήταν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι αιτίες που τον έκαναν δολοφόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και στην απολογία του, ο 39χροnος παραολυμπιονίκης περιγράφει ότι βρέθηκε σε κατάσταση άμυνας, διαβεβαιώνει ανακριτή και εισαγγελέα πως θα έκανε τα πάντα για να επανορθώσει το ανεπανόρθωτο. Τόσο στο απολογητικό του υπόμνημα όσο και απαντώντας στις ερωτήσεις του ανακριτή, εξέφρασε τη λύπη του για όσα έγιναν μέσα στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ όπου είχε κλείσει το μοιραίο ραντεβού με το θύμα, κλείνοντας μάλιστα τις κάμερες που υπάρχουν.

«Αφήνιασα και τον πυροβόλησα δύο φορές», είπε ο κατηγορούμενος ισχυριζόμενος πως φοβήθηκε για τη ζωή του αφού ένοιωθε πως ήταν σε δυσχερή θέση απέναντι του, λόγω του ότι ήταν καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης