Σε διακοπή των συνεδριάσεων με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους προχωρούν οι δικαστές διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές στις αποδοχές τους που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Οι δικαστές θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, για πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από τη 17η Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινά το νέο δικαστικό έτος και μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα πριν από λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Παράλληλα, αναστέλλεται η δημοσίευση δικαστικών αποφάσεων εκτός από εκείνες που έχουν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Επίσης όλοι οι δικαστές θα σταματήσουν να εργάζονται στο σπίτι τους αφού θα υποβάλλουν στους προϊσταμένους των δικαστηρίων αίτημα για την διάθεση υλικοτεχνικής υποστήριξης (γραφεία, βιβλία, χαρτί, κ.λπ.), έτσι ώστε να εργάζονται στα δικαστήρια, εντός προφανώς του προβλεπόμενου ωραρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 η οποία και θα κρίνει εάν προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις το δικαστικό σώμα.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης