Προθεσμία ζήτησαν και έλαβαν και οι δέκα κατηγορούμενοι που προσήλθαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή, στο πλαίσιο των απολογιών για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου από εξοπλιστικά προγράμματα.

Στον ανακριτή προσήλθε λίγο μετά τις 09.45, κάτω από άκρα μυστικότητα, η σύζυγος του Άκη, Βίκυ Σταμάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απολογία της διήρκεσε μόλις 25 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι τις 27 Απριλίου. Εξήλθε του γραφείου δίχως να κάνει δηλώσεις. Μάλιστα, μία γυναίκα άρχισε να την αποδοκιμάζει, φωνάζοντας «βλαχάρα», «φάε τα 250.000 ευρώ», «μας κόβουν τα επικουρικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκπληξη επεφύλασσε η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία είχε ζητήσει να προσέλθει νωρίς το πρωί, προκειμένου να αποφύγει να έρθει αντιμέτωπη με δημοσιογράφους. Τελικά και αυτή έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί στις 27 Απριλίου.

Ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης, έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη και φέρεται ότι από το 2006-2009 μετείχε σε συναλλαγές για την ανακαίνιση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κατά την αμαρτωλή περίοδο, εμφανιζόταν ως… Παναγιώτης Παπαλιάκος, για να μη γίνει αντιληπτή η ταυτότητά του, ενώ σε μία περίπτωση παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος της NOBILIS.

Ο ανακριτής μελετά προσεκτικά όλα τα ευρήματα που έχουν συλλεγεί από τις έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων, προκειμένου να κρίνει εάν θα προχωρήσει στην απαγγελία και νέων κατηγοριών και εάν θα επεκτείνει τη λίστα των κατηγορουμένων και με νέα πρόσωπα.


(Mεταξύ των κατηγορούμενων και ο Οράτιος Μελάς)

Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, αρνήθηκε ότι νομιμοποίησε παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Άμυνας και ότι εμπλέκεται με τις εξωχώριες εταιρείες που του αποδίδονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης