Το Σάββατο και με εντολή του Προέδρου του Κόμματος της ΝΔ , κ. Κυριάκου Μητσοτάκη , κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ , Κο Στέργιο Γιαννάκη , τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας , Κο Νικόλαο Τζίμα και Μέλη της ΝΟΔΕ Πρέβεζας ,επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές του Νομού Πρέβεζας από την χτεσινή ισχυρή βροχόπτωση .

Το κλιμάκιο βρέθηκε στην Άνω Ράχη , στον Λούρο , στον Ωρωπό , στον Βράχο , στη Λούτσα , στη Λυγιά και στο Κανάλι . Μεγάλες υλικές ζημιές και καταστροφές , σημειώθηκαν στα προαναφερόμενα χωριά αλλά ιδιαίτερα στην περιοχή του Λούρου , όπου αρκετά σπίτια και καταστήματα πλημμυρίσανε και καταστραφήκανε ολοσχερώς περιουσίες και κόποι μιας ζωής . Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπερέβαλε εαυτόν και έδωσε μάχη για την άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια καταστημάτων και σπιτιών αλλά και για να προλάβει να διασώσει , ότι μπορούσε να διασωθεί .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κατ΄ ιδίαν συνομιλία , αρκετοί κάτοικοι , αλλά και πληγέντες , διατύπωσαν την πλήρης απάθεια , την αναλγησία και το μη ενδιαφέρον από πλευράς Δημοτικής Αρχής για πολλά χρόνια . Μάλιστα κάποιοι μιλήσανε για δέκα χρόνια προκλητικής ραστώνης των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου καθώς και Δημοτικών Αρχόντων της περιοχής , αναφορικά με τον καθαρισμό των φρεατίων .

Επίσης κάποιοι κάτοικοι μιλήσανε , ότι προβήκανε στον Δήμαρχο και του ζητήσανε από τον Μάιο , να καθαρίσει τον ποταμό από μεγάλα ριγμένα πλατάνια . Δέντρα πολύ μεγάλα και ανεπτυγμένα . Ήταν όμως επιδεικτική η άρνηση του Δημάρχου να καθαρίσει το ποτάμι……και ενώ δεν θα χρειαζόταν πάνω από χίλια ευρώ για τον καθαρισμό , όπως είπαν οι κάτοικοι , καλείται σήμερα μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι κάτοικοι του Λούρου , να αναλάβει τις ευθύνες του που όμως θα έχουν πολλαπλάσιο κόστος για την πολιτεία . Δηλαδή « ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι » .

Φαίνεται όμως , ότι , ούτε και τα περσινά συμβάντα που έλαβαν χώρα την 22η Οκτωβρίου και πάλι στις προαναφερόμενες πληγείσες περιοχές , δεν παραδειγματίσανε την Δημοτική Αρχή . Οι κάτοικοι του Λούρου μιλούν για παραδειγματική οκνηρία και μηδενισμό σχεδιασμού για την φετινή χρονιά…. και δυστυχώς , επαληθεύτηκαν .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:mypreveza.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης