Παρά τις έντονες αντιδράσεις της ΠΝΟ για την ένταξη υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ) στο πρόγραμμα κινητικότητας στο Δημόσιο, εστάλη τελικά αργά το βράδυ της Τετάρτης η λίστα με τους υπό κινητικότητα υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο αριθμός τους φθάνει τους 50.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης βρισκόταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ώστε να μειωθεί σημαντικά αυτός ο αριθμός, καθώς το υπουργείο είναι υπο-στελεχωμένο, όπως έχει δηλώσει εξάλλου. Διευκρινίσεις πάντως σχετικά με το θέμα ζήτησαν οι πολιτικοί υπάλληλοι το πρωί της Τετάρτης από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του υπουργείου συναντήθηκε με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη έξω από το γραφείο του. Στη διάρκεια της συνάντησής τους, ο αρμόδιος υπουργός τους εξήγησε πως πιστεύει στον θεσμό της κινητικότητας για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Τομέα, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μια συνολική απαίτηση της κοινωνίας.

Από την πλευρά της η ΠΝΟ ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως οποιαδήποτε συζήτηση περί διαθεσιμότητας στο ΥΝΑ είναι εκτός πραγματικότητας και λογικής. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα ακολουθήσουν σύντομα κινητοποιήσεις, καθώς σε πρόσφατη συνεδρίαση του το ΔΣ των πολιτικών υπαλλήλων είχε ξεκαθαρίσει πως οποιαδήποτε συζήτηση για κινητικότητα – διαθεσιμότητα του προσωπικού θα συνοδευτεί από 48 ώρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης:
«Εκτός λογικής η διαθεσιμότητα στο ΥΝΑ», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013, 17:53

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης