Η ένταξη στον πυρήνα της Χρυσής Αυγής περιλάμβανε σωρεία δοκιμασιών, ψυχικών και σωματικών.

Οι σωματικές δοκιμασίες, όπως περιγράφει ο μάρτυρας Γ’, περιλάμβαναν βασανιστήρια, τα οποία αποκαλούσαν «σωματική βελτίωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις δοκιμασίες αυτές όπως αναφέρει «μας γρονθοκοπούσαν, μας χτύπαγαν με glops και μας μάθαιναν τακτικές επίθεσης, άμυνας και διάφορες μεθόδους διάπραξης εγκλημάτων (π.χ. πώς να ρίχνουμε μαχαιριές με θανατηφόρο αποτέλεσμα, πως μπορούμε να κάψουμε ανθρώπους ζωντανούς με καπνογόνα).

«Πολλοί τύποι εκπαίδευσης αφορούσαν μαζικές επιθέσεις κατά πλήθους, αμυντικές τακτικές με τις ασπίδες και τα ρόπαλα της Χρυσής Αυγής, τρόπος χρήσης μαχαιριών, ώστε να προκαλούμε σοβαρούς τραυματισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το πώς αντιμετώπιζε η οργάνωση τους μετανάστες ο μάρτυρας Γ΄ «έδειξε» τον Χρήστο Παππά, τον Ταξίαρχο όπως τον αποκαλούσαν, ο οποίος τους προέτρεπε κατά τις επισκέψεις του στα γραφεία της οργάνωσης με τα εξής λόγια «γαμήστε τους, σκοτώστε τους, σφάξτε τους, σπάστε τους τα κεφάλια και μην χαμπαριάζετε. Για ότι συμβεί είμαστε εμείς εδώ» μιλώντας για τους μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης αποκαλύπτει ότι «οι επιθέσεις προς τους μετανάστες δεν είχαν σκοπό εκφοβιστικό αλλά δολοφονικό, αφού πετάγαμε αναμμένα καπνογόνα στο κρεβάτι τους την ώρα που κοιμόντουσαν με κίνδυνο να σκοτωθούν να τραυματιστούν βαριά ή να προκληθεί πυρκαγιά. Σε πολλές περιπτώσεις μας υποδείκνυαν σπίτια μεταναστών και μας έλεγαν να εκσφενδονίσουμε από ασφαλή απόσταση ναυτικές φωτοβολίδες γνωρίζοντας ότι από απόσταση 400 μέτρων φεύγουν ευθύβολα».

Τέλος αναφέρθηκε και στον γενικό γραμματέα της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο ο οποίος μαζί με τον Χρήστο Παππά λέει «μας προέτρεπαν να είμαστε βίαιοι να εξοντώσουμε τους εχθρούς μας και να μη φοβόμαστε κανέναν. Άλλωστε τίποτα δεν μπορούσε να γίνει εν αγνοία του Αρχηγού και χωρίς την άδειά του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης