Το άνοιγμα των πυλών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε η γενική συνέλευση του συλλόγου φοιτητών της, με το πλαίσιο της ΔΑΠ να υπερψηφίζεται από την πλειονότητα των φοιτητών.

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΠ, «για μία ακόμα φορά οργανωμένες μειοψηφίες δεν δέχονται το αποτέλεσμα, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κρατήσουν τη Νομική σχολή κλειστή, ενάντια στην απόφαση των πολλών. Η Συνέλευση είχε νικητή τις ανοιχτές σχολές και το Πανεπιστήμιο σε ομαλή λειτουργία, όπως προκύπτει από τη βούληση των φοιτητών και της κοινωνίας. Κάποιοι επιμένουν να αδιαφορούν για την εντολή που έδωσε η πλειοψηφία και, στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τα δικά τους κομματικά συμφέροντα, επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Όταν όλα τα όργανα του πανεπιστημίου καθώς και η συνομοσπονδία διοικητικών υπαλλήλων ζητούν να ανοίξει το Πανεπιστήμιο, είναι αδιανόητο κάποιοι να επιμένουν να κρατούν ομήρους χιλιάδες φοιτητές και να μην ανοίγει το Πανεπιστήμιο από την πρώτη στιγμή με την απόφαση των αρμοδίων οργάνων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι χθες -παρόλο που είχε ανακοινωθεί την Κυριακή από τον πρόεδρο της Σχολής Θ. Φορτσάκη ότι θα ξεκινούσαν μαθήματα κανονικά τη Δευτέρα- μερίδα φοιτητών που συμφωνούσε με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων προχώρησε σε κατάληψη του κτηρίου.

Πάντως, ήδη από τη Δευτέρα, η Ιατρική Σχολή έχει ανακοινώσει πρόγραμμα εξετάσεων για την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ μαθήματα έγιναν τη Δευτέρα σε εργαστηριακούς χώρους της Φαρμακευτικής Σχολής και στη Γυμναστική Ακαδημία.

Επίσης, κάποιοι εργαζόμενοι του ιδρύματος προσήλθαν τη Δευτέρα στις εργασίες τους, ειδικά σε κεντρικές υπηρεσίες του, ενώ η τάση αυτή είναι πιθανόν τις επόμενες ημέρες να αυξηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλοκαίρι με μαθήματα

Όσο για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας, μάχη με τον χρόνο καλούνται να δώσουν καθηγητές και φοιτητές. Στα σχέδια είναι να διεξαχθούν μαθήματα ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών των εορτών και του καλοκαιριού, ενδεχομένως και εντός του Αυγούστου, προκειμένου να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος από το πολύμηνο λουκέτο στα μεγαλύτερα ΑΕΙ της χώρας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Διαβάστε επίσης Έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013, 08:39

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης