Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα, στις 09.30, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο τη λειτουργία του ιδρύματος. Τη σύγκληση ζήτησε ο ίδιος ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης, μετά και τη χθεσινή απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με δύο νέες 24ωρες απεργίες, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Πάντως, ήδη η Ιατρική Σχολή έχει ανακοινώσει πρόγραμμα εξετάσεων για την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ μαθήματα έγιναν τη Δευτέρα σε εργαστηριακούς χώρους της Φαρμακευτικής Σχολής και στη Γυμναστική Ακαδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, κάποιοι εργαζόμενοι του ιδρύματος προσήλθαν τη Δευτέρα στις εργασίες τους, ειδικά σε κεντρικές υπηρεσίες του, ενώ η τάση αυτή είναι πιθανόν τις επόμενες ημέρες να αυξηθεί.

Ωστόσο, πολλά τμήματα του πανεπιστημίου παραμένουν υπό κατάληψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Νομική Σχολή, η οποία τελεί υπό κατάληψη. Ειδικότερα, χθες, φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι εμπόδιζαν την είσοδο σε όσους φοιτητές και καθηγητές επιθυμούσαν την έναρξη των μαθημάτων. Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο πρόεδρος της Σχολής Θ. Φορτσάκης είχε ανακοινώσει: «Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2013-2014 αρχίζουν τη Δευτέρα, 9-12-2013, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί».

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι το δευτεροβάθμιο όργανο των διοικητικών υπαλλήλων, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφάσισε χθες την αναστολή των κινητοποιήσεών της, τονίζοντας ωστόσο ότι «παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλοκαίρι με μαθήματα

Όσο για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας, μάχη με τον χρόνο καλούνται να δώσουν καθηγητές και φοιτητές. Στα σχέδια είναι να διεξαχθούν μαθήματα ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών των εορτών και του καλοκαιριού, ενδεχομένως και εντός του Αυγούστου, προκειμένου να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος από το πολύμηνο λουκέτο στα μεγαλύτερα ΑΕΙ της χώρας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης