Λίγο πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο για τις λίστες διαθεσιμότητας, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κάλεσε όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους (1.349) των οκτώ ΑΕΙ που εντάσσονται στο πρόγραμμα να απογραφούν μόνοι τους σε ειδικό ιστότοπο του Υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε διαφορετική περίπτωση, το Υπουργείο Παιδείας προειδοποιεί ότι θα τεθούν σε αργία.

Η σχετική ρύθμιση που προωθείται στη Βουλή ορίζει τα εξής:

Α. Για όσα Πανεπιστήμια οι Διευθύνσεις Προσωπικού δεν απέστειλαν στο ΑΣΕΠ την αποτίμηση των προσόντων των διοικητικών υπαλλήλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μέρος των οποίων έχουν καταργηθεί οι θέσεις, οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι εντός πέντε ημερών, μετά από σχετική πρόσκληση που θα κάνει το υπουργείο Παιδείας, μόνοι τους και χωρίς να μεσολαβήσει το οικείο Πανεπιστήμιο, να κάνει την αποτίμηση των προσόντων σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και να καταθέσει τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου παιδείας στο Μαρούσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Β. Οι διοικητικοί υπάλληλοι που δεν κάνουν από μόνοι τους την αποτίμηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα τίθενται σε αργία.

Στοιχεία, πάντως, έχουν αποστείλει το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Οικονομικό των Αθηνών και το πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ εκκρεμούν τα στοιχεία από το Καποδιστριακό, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης.

Αύριο, εξάλλου, αναμένεται να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των διευθυντών των υπηρεσιών προσωπικού των τεσσάρων πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία, ενώ είναι πολύ πιθανό να κληθούν σε απολογία και οι πρυτάνεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης