Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη Χίο, στον καταυλισμό της Σούδας και στο ΔΗΠΕΘΕ, συμμετέχοντας σε ξενάγηση που οργάνωσε στο κάστρο της Χίου, η οργάνωση Samaritan’s Purse, σε συνεργασία με το Χιακό Σωματείο Ξεναγών και την Αρχαιολογική Υπηρεσία Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση, που οργανώθηκε το περασμένο Σάββατο, 14 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει υιοθετήσει η οργάνωση «Ας διατηρήσουμε τη Χίο όμορφη», εμπλέκει πρόσφυγες και μέλη της τοπικής κοινωνίας στην διατήρηση της καθαριότητας σε κεντρικά σημεία του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, πρόσφυγες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια δίωρη ξενάγηση που περιελάμβανε μεταξύ άλλων τα τουρκικά λουτρά, καθώς και μια ιστορική κατοικία που το 1922 φιλοξένησε πρόσφυγες που κατέφθασαν στη Χίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενθουσιασμένοι με την ιστορία του κάστρου της Χίου και ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης τους για τη φιλοξενία της χιακής κοινωνίας, οι πρόσφυγες, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν σε περισσότερες ενέργειες που σχετίζονται με τη διατήρηση της καθαριότητας του νησιού.

Η «Samaritan’s Purse» είναι μια ευαγγελική χριστιανική οργάνωση που παρέχει πνευματική και σωματική βοήθεια σε πληγέντες σε όλο τον κόσμο και από το 1970 υποστηρίζει τις ανάγκες των ανθρώπων που είναι θύματα πολέμου, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, επιδημιών και πείνας.

Στη Χίο, έχει παρουσία από τον Οκτώβριο του 2015 και απασχολεί 35 άτομα, μόνιμους κατοίκους του νησιού.

ΠΗΓΗ: astraparis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης