Στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού έφθασε το μεσημέρι της Παρασκευής η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όπου έγινε δεκτή με μια επιβλητική τελετή.

Η Φλόγα έφθασε με την ειδική αυτοκινητοπομπή οχημάτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου, του προέδρου της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Σπύρου Ζανιά, καθώς και στελεχών του Ολυμπιακού Κινήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη φλόγα υποδέχθηκαν (η επίσημη υποδοχή στο Ηράκλειο θα γίνει το βράδυ) ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αλλά και πολλοί πολίτες, ενώ παρατεταμένα ήταν τα χειροκροτήματα και από τους τουρίστες της Κνωσού οι όποιοι δήλωναν πως ζουν μια μοναδική στιγμή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ηρακλείου, η Ολυμπιακή Φλόγα, σύμβολο του Ολυμπιακού Πνεύματος από την αρχαιότητα, αποτελεί για όλους τους Έλληνες σημείο αναφοράς στην ιστορία τους και μια μεγάλη ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

Την Ολυμπιακή Φλόγα μετέφερε εντός του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού η Κατερίνα Κόππακα, βραβευμένη με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του δήμου Ηρακλείου. Μετά την αφή της στον Μινωικό Ανάκτορο, την παρέλαβε για να την μεταφέρει εκτός του αρχαιολογικού χώρου, ο Αλέξης Καλοκαιρινός, επίσης βραβευμένος με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα κατευθύνθηκε προς τον Άγιο Νικόλαο και θα επιστρέψει στην πόλη του Ηρακλείου μέσω Μαλλίων και Χερσονήσου για να συνεχίσει το ταξίδι της στην υπόλοιπη χώρα, με τελικό προορισμό το Λονδίνο.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης